čtvrtek 2. dubna 2015

22. Teaser

Cvik "Teaser" (tvrdý oříšek nebo chcete-li šašek) nabídne to, co slibuje sám jeho název. Je to cvik pro pokročilé. Protože držíte nohy po celou dobu cvičení ve vzduchu, je zapotřebí síla i kontrola středu těla, stejně jako pružná páteř.
Výchozí poloha:


Leh na zádech v pozici "imprint". Nohy "tabletop". Natáhněte nohy a spusťte je natolik nízko k podložce, abyste ještě vydrželi "imprint". Zvedněte paže šikmo nad hlavu a stabilizujte lopatky.
1. Nádech - zvedněte paže, aby špičky prstů ukazovaly do stropu. Přitáhněte bradu lehce k hrudníku a odlepujte se obratel po obratli od podložky; rovnováhu budete udržovat trochu hrboly sedacích kostí. Špičky prstů ukazují nejprve k chodidlům. Pak je natáhněte ke stropu a vytáhněte páteř do délky.
2. Výdech - Navraťte se pomalu obratel po obratli, zpět do výchozí pozice.
Opakování: Tento cvik proveďte 3-5x.

-----------------------------------------------------------------------------------------

Varianta A:
Místo toho, abyste drželi natažené nohy ve vzduchu, ponechte je "tabletop". Pokud ani tentokrát nedokážete cvik udělat bez švihu, položte chodidla na podložku co nejdál od hýždí.
Varianta B:
Po zvednutí zad spusťte nohy asi 10 cm níže a znovu je zvedněte. Horní část těla zůstává v klidu. Opakujte 3-5krát a vraťte zpět do výchozí polohy.




Žádné komentáře:

Okomentovat

Podzimní kraniosakrální jóga

Pro všechny, kteří už zakusili kouzlo kraniosakrální jógy, opět otvírám nový kurz  :-)   Začínáme příští středu a moc se na vás těším!...