pondělí 6. dubna 2015

29. Boomerang

Cvik "Boomerang" (bumerang) představuje skutečnou minichoreografii. Svou komplexností nemá srovnání s žádným jiným cvikem na podložce. Vyžaduje vynikající ovládání těla, koncentraci a koordinaci.
Výchozí pozice:


Sedíte lehce s ohnutými zády a cítíte hrboly sedacích kostí na podložce. Nohy jsou natažené jedna přes druhou a vytočené směrem od sebe. Levá noha je nahoře. Při pohledu ze strany tvoříte písmeno C. Položte dlaně na podložku vedle stehen. Pohled směřuje ke kolenům. Stabilizujte lopatky.


1. Výdech - Udržujte odstup mezi hrudníkem a stehny. Zvedněte nohy z podložky, abyste váhu těla lehce přesunuli dozadu a v zaujaté pozic se překulili dozadu. Váha těla nyní spočívá na lopatkách. Před překulením dozadu se můžete rukama více přitisknout do podložky. Překřížené nohy jsou teď nad hlavou, rovnoběžně k podložce.
2. Nádech - Udržujte pozici, nohy krátce roznožte na šířku ramen a poté je opět hned snožte. Nahoře však teď bude pravá noha.
3. Výdech - Pomalu se vraťte do sedu a udržujte rovnováhu na hýždích. Současně přitom zvedejte i paže tak, aby špičky jejich prstů mířily k chodidlům. natáhněte páteř do délky.
4. Nádech - Natáhněte paže co nejvíce do stran, pak za tělo. na konci pohybu jsou dlaně za zády, otočené k sobě.
5. Výdech - udržujte vzdálenost mezi hrudníkem a stehny a pomalu spouštějte nohy k podložce. Paže zůstávají za tělem. Pohled směřuje ke kolenům.
 
6. Nádech - Při pohledu ze strany tvoří trup a nohy opět písmeno C. Natáhněte paže před tělo. Dlaně ukazují od těla.
Opakování: Proveďte cvik celkem 4-6x.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Podzimní kraniosakrální jóga

Pro všechny, kteří už zakusili kouzlo kraniosakrální jógy, opět otvírám nový kurz  :-)   Začínáme příští středu a moc se na vás těším!...