čtvrtek 2. dubna 2015

20. Jack Knife

Do cviku zvaného "Jack Knife" (kapesní nůž) se pusťte až tehdy, když budete bezpečně ovládat cvik Roll Over. V tomto cviku navíc zvedáte nohy ke stropu a udržujete rovnováhu na lopatkách. Potřebujete k tomu sílu břišního, zádového a hýžďového svalstva a kontrolu nad nimi.
Výchozí pozice:
Leh na zádech v pozici "imprint". Nohy "tabletop". natáhněte nohy a spusťte je natolik, abyste ještě vydrželi v postavení "imprint". Paže leží vedle těla, dlaně jsou otočené k podložce.
  
1. Nádech - přitáhněte natažené nohy natolik ke středu těla, že se vám lehce zvedne kostrč z podložky. Použijte pak břišní svalstvo, abyste odpoutali páteř obratel po obratli z podložky. Potom natáhněte nohy za hlavu souběžně s podložkou.
2. Výdech - trup udržte v lehkém ohnutí do oblouku. Napněte hýžďové svalstvo, abyste nadzvedli nohy diagonálně ke stropu.
3. Nádech - udělejte si krátkou přestávku a udržujte rovnováhu na  lopatkách. Zkontrolujte pozici: máte ploché břicho a volnou šíji? Můžete snad ještě povytáhnout prsty na nohou výše?
4. Výdech - Pokládejte obratel po obratli a zaujměte opět výchozí pozici.
Opakování: proveďte 4-6 kapesních nožů.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Podzimní kraniosakrální jóga

Pro všechny, kteří už zakusili kouzlo kraniosakrální jógy, opět otvírám nový kurz  :-)   Začínáme příští středu a moc se na vás těším!...