pondělí 30. března 2015

8. Spine Stretch Forward

Spine Stretch forward (strečink zad dopředu) je obzvláště příjemný, následuje-li po cvičení k protahování zad, jako je např. Double Leg Kick. Ohýbá páteř do oblouku a protahuje celá záda. Ponecháte-li nohy natažené, pocítíte navíc intenzivní protažení zadního svalstva stehen.

Výchozí pozice:
Sedíte vzpřímeně, pánev a páteř máte v neutrální pozici. Zvolte si pozici nohou tak, abyste cítili hrboly sedacích kostí na podložce. Nohy jsou natažené, roznožené na šířku ramen a chodidla flex. Položte ruce na stehna a dívejte se rovně kupředu.
Nádech - vytáhněte temeno směrem ke stropu, zdvihněte hrudní kost a důkladně natáhněte páteř, jako byste chtěli dosáhnout do nebe.
Výdech - obratel po obratli ohýbejte záda do oblouku, jako byste leželi na velkém míči. Rukama se pomalu suňte po nohou směrech k chodidlům. Pánev zůstává svislá a váha těla rovnoměrně rozložená na obě půlky hýždí. Pohled směřuje ke stehnům.
Nádech - vydržte v této pozici a dýchejte do postranní a zadní části hrudního koše, aniž zmizelo napětí břicha. Vychutnejte si protažení zádového svalstva.
Výdech - narovnávejte páteř obratel po obratli, až budete sedět opět vzpřímení. Ruce se sunou od chodidel opět ke stehnům. Hleďte přímo kupředu.
Protáhněte se 3-5x. 

Žádné komentáře:

Okomentovat

Podzimní kraniosakrální jóga

Pro všechny, kteří už zakusili kouzlo kraniosakrální jógy, opět otvírám nový kurz  :-)   Začínáme příští středu a moc se na vás těším!...