pondělí 30. března 2015

9. Rocker (wide legs)


Na Rocking (na kolíbku) byste se měli kvůli intenzivnímu protahování zad připravit cviky jako Double Leg Kick a Swan Dive. Cvik protahuje veškeré svalstvo přední části těla a posiluje svaly na zadní straně       těla. K tomu je zapotřebí síla, flexibilita a dobré ovládání těla.

Výchozí pozice:

Leh na břiše. Ohněte nohy, uchopte je rukama zvenku kolem kotníků a přitáhněte paty co nejblíže k hýždím. Kyčle a stydká kost zůstávají pevně na podložce. Chodila "point". Pohled směřuje k podložce.
 
Nádech - přitiskněte nohy do dlaní a zároveň nadzvedněte stehna, hlavu, ramena a horní část těla od podložky. Nohy zůstávají roznožené. Pohled směřuje vpřed.
Výdech - udržujte stejnou polohu a přeneste váhu dopředu tím, že stehna trochu více zvednete od podložky. Zhoupněte se dopředu.
Nádech - vtiskněte nohy do rukou a zhoupněte se zpět.
Po posledním zhoupnutí spusťte horní část těla a stehna k podložce (výchozí pozice). Přitáhněte paty opět k hýždím, aniž byste nadzvedávali kyčle a stydkou kost.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Podzimní kraniosakrální jóga

Pro všechny, kteří už zakusili kouzlo kraniosakrální jógy, opět otvírám nový kurz  :-)   Začínáme příští středu a moc se na vás těším!...