úterý 31. března 2015

16. Scissors

Cviku zvaného "Scissors" (nůžky) byste se měli odvážit až tehdy, když vám začne připadat snadný cvik Jack Knife. Začněte snadnými pohyby nohou a zvětšete je, až když jste si jisti, že váš trup zůstává v klidu. Nohy vždy natáhněte do délky a uvědomte si protažení v hýžďových a zadních stehenních svalech.

Varianta:

Zůstaňte ležet na zádech a nejprve nacvičujte jen pohyb nůžek. Zvedněte hlavu a ramena a uchopte levou nohu za lýtko, abyste ji přitáhli k nosu. Pravá noha jde k podložce, ale nepokládejte ji. Zapružte jednou s oběma nohama. Pak nohy vystřídejte. Celkem 6-10x.

Scissors in Air 

Výchozí pozice:

Leh na zádech v pozici "imprint". Veďte nohy do pozice "tabletop". Pak je natáhněte a spusťte natolik podložce, abyste ještě vydrželi "imprint". Paže leží podél těla, dlaně jsou otočené k podložce.
1. Nádech - Přitáhněte natažené nohy na střed těla, až se vám kostrč lehce nadzvedne od podložky. Odpoutejte se obratel po obratli od podložky. Nohy natáhněte za hlavu, rovnoběžně s podložkou.
2. Výdech - Udržujte trup v lehkém ohnutí a natáhněte hýžďové svaly, abyste zvedli nohy do výše, prsty směřují ke stropu. Dlaněmi podepřete pánev.
3. Nádech - udělejte si krátkou přestávku.
4. Výdech - Roztáhněte nohy na první nůžky daleko od sebe. Levá noha jde vpřed a pravá za hlavu. Jednou pomalu a kontrolovaně zapružte, zastříhejte.
5. Nádech - Nohy přitáhněte k sobě, špičky prstů míří opět ke stropu.
6. Výdech - Při druhých nůžkách jde dopředu pravá noha a levá jde za hlavu. Opět jednou pomalu a kontrolovaně zapružte.
7. Nádech - Přitáhněte nohy k sobě, špičky prstů opět směřují ke stropu.
Opakování: Po 6-10 nůžkách se - obratel po obratli - vraťte do výchozí polohy.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Podzimní kraniosakrální jóga

Pro všechny, kteří už zakusili kouzlo kraniosakrální jógy, opět otvírám nový kurz  :-)   Začínáme příští středu a moc se na vás těším!...