úterý 31. března 2015

14. Double Leg Kick

Při "Double Leg Kick" (kopání oběma nohama) posilujete zadní stranu těla jako celek: svalstvo paží, lopatek, zad, hýždí a stehen. Zároveň se protahuje prsní a hýžďové svalstvo. Nedopusťte, aby se vám myšlenky někam zatoulaly a pokuste se pohybovat co možná nejpřesněji. Postupem času to jistě zvládnete - cvičení dělá mistra.

Výchozí pozice:

Leh na břiše. Nohy jsou snožmo, natažené, rovnoběžné s osou těla, chodidla máte "point". Otočte hlavu doprava, ohněte paže a položte hřbetem rukou na lopatky. Přitáhněte lokty na podložku.
1. Výdech - vykopněte obě paty 3x k hýždím. Chodidla zůstávají "point".

2. Nádech - natáhněte nohy. Roztáhněte je na šířku ramen, zvedněte je a vytočte od sebe. Zároveň důkladně natáhněte páteř a zvedněte hlavu, ramena a horní část trupu z podložky. Natáhněte paže směrem k chodidlům a otočte dlaně k tělu. Hlava směřuje vpřed, hledíte rovně před sebe.
3. Výdech - Spusťte trup a nohy opět k podložce a otočte hlavu doleva. Snožte. Ruce jdou opět na lopatky, dlaně jsou otočené ke stropu a lokty jsou přitažené k podložce. Vykopněte 3x paty k hýždím. Chodidla zůstávají "point".
4. Nádech - natáhněte nohy, roztáhněte je na šířku ramen, zvedněte je, vytočte od sebe. Natáhněte páteř do délky, hlavu, ramena a horní část těla zvedněte. Natáhněte paže směrem k chodidlům a otočte dlaně k tělu. Hlavu srovnejte směrem vpřed.
Opakování: Kopněte 8-10x, pak se vraťte do výchozí polohy.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Podzimní kraniosakrální jóga

Pro všechny, kteří už zakusili kouzlo kraniosakrální jógy, opět otvírám nový kurz  :-)   Začínáme příští středu a moc se na vás těším!...