úterý 31. března 2015

13. One Leg Kick

Při "One Leg Kick" (kopání jednou nohou) trénujete břišní a zádové svalstvo, pokud trup udržíte i během pohybu nohou v naprostém klidu. Kopání posiluje přední hýžďové svalstvo a posiluje svalstvo na zadečku a zadní straně stehen.

Výchozí pozice:

Leh na břiše. Nohy jsou natažené, snožené a rovnoběžné s osou těla. Zdvihněte horní část těla a opřete se o lokty ležící na šířku ramen od sebe. Otočte dlaně k sobě. Přitiskněte stydkou kost k podložce a aktivujte břišní svalstvo, abyste zvedli pupek z podložky.

1. Výdech - přitáhněte pravou patu k zadku. Chodidlo je "point". Spusťte je k podložce jen na polovinu cesty a přitáhněte patu ještě jednou k zadku. Chodidlo se přitom flexuje. Pata tedy během výdechu dvakrát kopne do zadku.
2. Nádech - Natáhněte nohu k podložce. Chodidlo je "point".
3. Výdech - přitáhněte teď k zadku levou patu. Chodidlo je "point". Spusťte chodidlo opět trochu k podložce a přitáhněte pak ještě jednou patu k zadku. Chodidlo se přitom flexuje. Pata tedy během výdechu opět dvakrát kopne do zadku.
4. Nádech - natáhněte nohu k podložce. Chodidlo je "point".
Opakování: Proveďte střídavě každou nohou 5-8 dvojitých kopnutí.


Žádné komentáře:

Okomentovat

Podzimní kraniosakrální jóga

Pro všechny, kteří už zakusili kouzlo kraniosakrální jógy, opět otvírám nový kurz  :-)   Začínáme příští středu a moc se na vás těším!...