úterý 31. března 2015

10. Corkscrew


Corkscrew (vývrtka) je kombinací cviků Spine Twist, Roll Over a Hip Twist, které byste měli dobře zvládat, než se pustíte do tohoto cviku.

Výchozí pozice:

1. Leh na zádech v pozici "imprint". Nohy uveďte do polohy "tabletop". Natáhněte je a spusťte tak blízko k podložce, abyste ještě vydrželi v pozici "imprint". Paže leží podél těla, dlaně jsou otočené dolů k podložce.

2. Nádech - zvedněte napnuté nohy tak daleko nad střed těla, až se lehce nadzvedne kostrč od podložky. Odtahujte se pak obratel po obratli od podložky. Posuňte nohy za hlavu rovnoběžně s podložkou.
3. Výdech - pohybujte oběma nohama doprava a přeneste trochu váhy na pravou polovinu těla. Pokládejte nyní záda obratel po obratli zpět; pánev nyní opět leží na podložce. Skloňte nohy nad podložku a posuňte doleva. Přitom přeneste více váhy na levou stranu těla. Začněte opět od kostrče zvedat obratle od podložky.
4. Nádech - pokračujte ve zvedání obratlů od podložky; v konečné fázi jsou natažené nohy za hlavou a rovnoběžně s podložkou. Na konci pohybu rozložte váhu opět stejnoměrně na lopatky.
5. Výdech - pohybujte teď oběma nohama doleva. Váha se vám lehce přenese na levou stranu těla. Pokládejte obratel po obratli k zemi, až bude pánev opět ležet na podložce. Skloňte nohy dolů a posuňte je plynule doprava. Váha se rovněž přenese trochu vpravo. Opět začnete uvolňovat obratle od podložky.
6. Nádech - pokračujte v odtahování od podložky; v konečné fázi jsou natažené nohy opět za hlavou a rovnoběžně s podložkou. Na konci pohybu rozložte váhu těla stejnoměrně na lopatky.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Podzimní kraniosakrální jóga

Pro všechny, kteří už zakusili kouzlo kraniosakrální jógy, opět otvírám nový kurz  :-)   Začínáme příští středu a moc se na vás těším!...