pondělí 6. dubna 2015

28. Side Bend

Cvik "Side Bend" (úklony do strany) ohýbá páteř do strany. Tělo při něm tvoří oblouk od prstů na nohou až po prsty na rukou. Posiluje se tím veškeré svalstvo na jedné straně těla, zatímco druhá strana se protahuje. Tímto způsobem vyváženě trénujete obě strany těla.
Výchozí pozice:

Posaďte se na levou hýždi a položte pokrčenou levou nohu na podložku. Postavte chodidlo pravé nohy před levý nárt. Položte levou ruku celou dlaní na podložku v malé vzdálenosti od hýždí. Prsty směřují od těla. Natáhněte paži. Položte pravou ruka na pravé koleno. Dlaň je otočená ke stropu, prsty jsou natažené. Stabilizujte lopatky. Dávejte především pozor na levou lopatku.
1. Nádech - Přeneste váhu na levou ruku. Přitiskněte chodidla pevně do podložky, natáhněte obě nohy a přitiskněte je k sobě, aby se pánev nadzvedla z podložky a posunula se směrem ke stropu. Zároveň zvedněte pravou paži nejprve ke stropu, pak nad hlavu. Cvik Side Bend je hotov.
2. Výdech - Prohněte kolena, abyste snížili pánev. Paži vraťte nazpátek a zaujměte výchozí polohu.
 
                Opakování: 3-5x na každou stranu.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Podzimní kraniosakrální jóga

Pro všechny, kteří už zakusili kouzlo kraniosakrální jógy, opět otvírám nový kurz  :-)   Začínáme příští středu a moc se na vás těším!...